Om Hummus Bar


 

Hummus Bar

Den 12 maj 2014 öppnades den första hummus baren i Sverige. Ilan Shofer som har en lång erfarenhet i branschen hämtade inspiration från Jerusalem i Israel där han har sina rötter. Sverige var redo för något nytt och fräscht då kebab & falafel-trenden är passé samtidigt som folk är medvetna om miljön och sin hälsa. Ilan ville skapa en ny trend med snabbmat som var god, fräsch och nyttig med en realistisk prisbild anpassad efter studentstaden Lund.

Ilans mål var även att alla skulle kunna äta maten och därför blev Hummus Bar helt vegetariskt/ovo-vegetariskt. Maten är helt mjölk- och glutenfri (glutenfritt bröd finns). Vi kan tillgodose de flesta allergier så länge kunden är tydlig. Vår hummus går alldeles utmärkt att ta med som take away. Allt tillagas från grunden på plats med färska råvaror för bästa möjliga resultat. När vi väljer råvaror har vi miljö & smak i fokus vilket gör att vår mat alltid håller samma höga kvalitet.

Om Ilan

Ilan Shofer har en rad restauranger bakom sig. Bland annat tog han pitabrödet (1984) och falafeln (1985) till Sverige. Efter det har han öppnat och drivit flera stora restauranger i Lund som Mediterranean, Gräddhyllan, Bagel Express och Ilans restaurang. Med en förkärlek för den nyttiga kikärtan och kärlek för hummus blev idén om Hummus Bar ett givet val.

Besök oss!


Metro Guldgloben – Årets budget, 2016: cert200px

Hummusen är härligt poröst med lagom balanserad nötig eftersmak av tahinin. De marinerade auberginerna har en frisk eftersmak av citron. Mest glada blir vi för Shakshukan. Under en pikant tomatsås med sting gömmer sig ett perfekt pocherat ägg med krämigt skön gula. Det är befriande att se ett ställe med hjärta och värme i sitt kök där det dessutom går snabbt att få sin mat. Ett behövligt inslag i omkringliggande snabbmatsställen. Om Malmö är Falafelstaden är Lund Hummusstaden.

– Metro: https://www.metro.se/artikel/här-är-skånes-11-bästa-krogar-2016

Sydsvenskan, 2016:

1985 startade han Sveriges första falafelbar och 2014 var det dags för hummusen att få en egen restaurang. Rätten har följt ärtpionjären Ilan Shofer genom hela livet.
Sydsvenskan: http://www.sydsvenskan.se/2016-09-17/en-salig-rora-obs-rubrikforslag-foradla-garna

Sydsvenskan, 2014:

Och vi ljuger inte när vi säger att detta är den godaste hummus vi smakat. Först äter vi den med brödet, sen rakt av med sked, varvad med den lilla grönsalladen som serveras bredvid och har en mycket bra dressing.
Sydsvenskan: http://www.sydsvenskan.se/mat–dryck/bong/bong-riktigt-rara-sma-kikartor/

Hummus Bar i Sydsvenskan